Izcilai garšai pa pēdām
Nav nekāds noslēpums - Viršu kafija ir viena no gardākajām, kas baudīta! Piedāvājam ieskatu četrās sērijās, kas pastāstīs Tev par kafijas pupiņu medībām, to grauzdēšanu, Šveicē ražotiem kafijas automātiem un mūsu darbiniekiem, kas kafijas noslēpumus pārzina kā piecus pirkstus! Kas nodrošina mūsu kafijas neatkārtojamo garšu un nemainīgi augsto kvalitāti? Skaties tālāk un uzzini!
Uzzināt vairākKafijas pupiņu medības
Noskaties video un uzzini, kā tiek izvēlētas Viršu kafijas pupiņas tālajā Dienvidamerikā!
Brazīlija un Kolumbija
Mūsu kafijas stāsts sākas tūkstošiem kilometru aiz Latvijas robežām - Brazīlijā un Kolumbijā, kur par kafiju zina visu. Ik gadu mūsu pārstāvji dodas uz kafijas audzētavām, apciemo saimniecības un kafijas koku plantācijas.
Veloso ģimene
Ģimenes bizness no 1977.gada, kafijas plantācijas 180 hektāru platībā un vairāk nekā 20 miljoni kafijas koku - tā ir mūsu sadarbības partneru Veloso ģimenes ikdiena. Veloso ģimene ir eksperti kafijas jomā - viņi pārzina izcilas kafijas iegūšanas noslēpumus sākot no kociņa iestādīšanas, līdz pat kafijas pupiņas pārstrādei.
Kafijas koku plantācijas
Ierodoties saimniecībās, tiek novērtēta kafijas koku kvalitāte un ražīgums. Viršu kafijai tiek izvēlēti kafijas koki, kas sniedz tikai augstākās kvalitātes kafijas ogas, kuras vēlāk pārtaps Viršu kafijas pupiņās.
Kafijas novākšanas kombaini
Bezgala plašajās kafijas plantācijās kafija tiek novākta ar īpašiem kombainiem, kas kafijas ogas iegūst, nekaitējot kokiem. Vietās, kur kombaini netiek, kafija tiek novākta ar rokām. Pirms ogu novākšanas, tās tiek nogaršotas vēl kokā esot. Kafijas ogām ir augļaina garša, kuru tās saglabā līdz pat nonākšanai mūsu krūzēs!
Kafijas ogu šķirošana
Pēc kafijas ogu novākšanas, tās tiek sašķirotas pēc to gatavības un kvalitātes. Viršu kafijai tiek izvēlētas tikai augstākās kvalitātes kafijas ogas, kurām, pēc rūpīgas kaltēšanas un pārstrādes, tiek atdalīta oga no kafijas sēklas, kas vēlāk pārtaps kafijas pupiņā.
Transportēšana
Pēc pupiņu šķirošanas, tās tiek izkaltētas un vēlāk rūpīgi sapakotas maisos, kas nodrošina drošu kafijas uzglabāšanu un transportēšanu. Rūpējoties par vidi, maisi ir izgatavoti no dabai draudzīgiem materiāliem. Katrs maiss vidēji sver ap 60 kilogramiem, tāpēc talkā nāk īsti darītāji, kam šo maisu pacelšana tāds nieks vien ir.
Līdz nākamajai Viršu kafijas stāsta sērijai atlikušas
Pieraksties jaunumiem un esi pirmais, kas atklāj nākamo Viršu kafijas stāsta sēriju!
Nākamajā Viršu kafijas stāsta sērijā ciemosimies pašmāju kafijas grauzdētavā Rocket Bean Roastery un atklāsim Viršu kafijas grauzdēšanas noslēpumus!