Izcilai garšai pa pēdām

2. sērija ir klāt! Atklāj Viršu kafijas grauzdēšanas noslēpumus un uzzini kā Rocket Bean Roastery grauzdētavā tiek panākta Viršu kafijas unikālā garša!

Uzzināt vairāk
1. sērija

Kafijas pupiņu medības

Noskaties video un uzzini, kā tiek izvēlētas Viršu kafijas pupiņas tālajā Dienvidamerikā!

Kafijas koku plantācijas

Brazīlija un Kolumbija

Mūsu kafijas stāsts sākas tūkstošiem kilometru aiz Latvijas robežām - Brazīlijā un Kolumbijā, kur par kafiju zina visu. Ik gadu mūsu pārstāvji dodas uz kafijas audzētavām, apciemo saimniecības un kafijas koku plantācijas.

Plantāciju saimnieki

Veloso ģimene

Ģimenes bizness no 1977.gada, kafijas plantācijas 180 hektāru platībā un vairāk nekā 20 miljoni kafijas koku - tā ir mūsu sadarbības partneru Veloso ģimenes ikdiena. Veloso ģimene ir eksperti kafijas jomā - viņi pārzina izcilas kafijas iegūšanas noslēpumus sākot no kociņa iestādīšanas, līdz pat kafijas pupiņas pārstrādei.

180 hektāru

Kafijas koku plantācijas

Ierodoties saimniecībās, tiek novērtēta kafijas koku kvalitāte un ražīgums. Viršu kafijai tiek izvēlēti kafijas koki, kas sniedz tikai augstākās kvalitātes kafijas ogas, kuras vēlāk pārtaps Viršu kafijas pupiņās.

Uzticami darbarīki -

Kafijas novākšanas kombaini

Bezgala plašajās kafijas plantācijās kafija tiek novākta ar īpašiem kombainiem, kas kafijas ogas iegūst, nekaitējot kokiem. Vietās, kur kombaini netiek, kafija tiek novākta ar rokām. Pirms ogu novākšanas, tās tiek nogaršotas vēl kokā esot. Kafijas ogām ir augļaina garša, kuru tās saglabā līdz pat nonākšanai mūsu krūzēs!

Novākto ogu apstrāde

Kafijas ogu šķirošana

Pēc kafijas ogu novākšanas, tās tiek sašķirotas pēc to gatavības un kvalitātes. Viršu kafijai tiek izvēlētas tikai augstākās kvalitātes kafijas ogas, kurām, pēc rūpīgas kaltēšanas un pārstrādes, tiek atdalīta oga no kafijas sēklas, kas vēlāk pārtaps kafijas pupiņā.

Maisā iekšā un uz Latviju!

Transportēšana

Pēc pupiņu šķirošanas, tās tiek izkaltētas un vēlāk rūpīgi sapakotas maisos, kas nodrošina drošu kafijas uzglabāšanu un transportēšanu. Rūpējoties par vidi, maisi ir izgatavoti no dabai draudzīgiem materiāliem. Katrs maiss vidēji sver ap 60 kilogramiem, tāpēc talkā nāk īsti darītāji, kam šo maisu pacelšana tāds nieks vien ir.

2.sērija

Grauzdēšanas spēks

Noskaties video un atklāj Viršu kafijas pupiņu grauzdēšanas noslēpumus!

Dubultpārbaude

Pupiņas ir klāt

Kafijas pupiņas ir mērojušas ceļu no tālās Dienvidamerikas un nonākušas Rīgā - Rocket Bean Roastery grauzdētavā. Pēc pupiņu saņemšanas, tiek atkārtoti pārbaudīta to kvalitāte un pupiņas tiek sagatavotas grauzdēšanai. Viršu kafija ir unikāla un grauzdēties dodas tikai tad, kad saņemts pasūtījums no degvielas uzpildes stacijas.

Tikai pēc pasūtījuma!

Grauzdēšana

Kafijas pupiņas tiek nosvērtas un vienā grauzdēšanas reizē netiek grauzdēti vairāk par 30 kilogramiem. Šāds kafijas pupiņu daudzums tiek grauzdēts 14 minūtes, jo tieši šajā laikā pupiņa karsēšanas rezultātā iegūst savu esenci un Viršu kafijas īpašo garšu. Grauzdēšanas aparāti ik mirkli ļauj nolasīt rādītājus, kas ziņo par grauzdēšanas procesa attīstību.

Laiks nolaist tvaiku!

Dzesēšana

Pēc grauzdēšanas seko dzesēšanas process. Grauzdēšanas laikā izmantotā siltuma enerģija visu laiku tiek recirkulēta, tādejādi samazinot resursu izmantošanu par 30%, salīdzinājumā ar klasiskām grauzdēšanas iekārtām. Dzesēšanu veic precīzi un jaudīgi ventilatori, atsūcot kafijas radīto karstumu. Jo ātrāk un vienmērīgāk kafija tiek dzesēta, jo kafijai ir izteiktāka garša.

Čiks un gatavs!

Iepakošana

Atdzisusi mūsu kafija nonāk gravitācijas sortierī. Pēc nelielas atpūtas, notiek atkārtota kafijas kvalitātes pārbaude, svēršana un fasēšana. Viršu kafijas pupiņas tiek rūpīgi iepakotas gaisa necaurlaidīgā iepakojumā un uz Viršu stacijām dodas nesamaltas, lai līdz pēdējam brīdim sevī noturētu pilnīgi visu garšas bagātību.

Viršu kafija

Tagad arī paciņās!

Pēc neskaitāmiem klientu pieprasījumiem, esam spēruši soli tālāk Viršu kafijas attīstībā un tagad piedāvājam mūsu kafiju iegādāties arī maltā vai pupiņu veidā pagatavošanai mājās!

Mūsu draugi

Rocket Bean Roastery

Stāsts par Viršu kafiju ir arī stāsts par Rocket Bean Roastery kafijas meistariem. Rocket Bean Roastery tāpat kā Virši ir pašmāju uzņēmums, kuri pirmie aizsāka kafijas grauzdēšanu Latvijā, pirms tam gūstot zināšanas un pieredzi citās valstīs. Kafijas meistari ne tikai seko līdzi katram solim grauzdēšanas procesā, bet kafiju testē arī viņi paši – vienmēr no rīta, kad garšu palete tīra un maņas uztver vislabāk.

arrow-downarrow-leftarrow-right9A05974B-B721-4F58-8809-F16159E57BD5closefacebookhambourgerinstagramlocklogo-monomailquestion-answer