Izcilai garšai pa pēdām

Nav nekāds noslēpums - Viršu kafija ir viena no gardākajām, kas baudīta! Piedāvājam ieskatu četrās sērijās, kas pastāstīs Tev par kafijas pupiņu medībām, to grauzdēšanu, Šveicē ražotiem kafijas automātiem un mūsu darbiniekiem, kas kafijas noslēpumus pārzina kā piecus pirkstus! Kas nodrošina mūsu kafijas neatkārtojamo garšu un nemainīgi augsto kvalitāti? Skaties tālāk un uzzini!

Uzzināt vairāk
1. sērija

Kafijas pupiņu medības

Noskaties video un uzzini, kā tiek izvēlētas Viršu kafijas pupiņas tālajā Dienvidamerikā!

Kafijas koku plantācijas

Brazīlija un Kolumbija

Mūsu kafijas stāsts sākas tūkstošiem kilometru aiz Latvijas robežām - Brazīlijā un Kolumbijā, kur par kafiju zina visu. Ik gadu mūsu pārstāvji dodas uz kafijas audzētavām, apciemo saimniecības un kafijas koku plantācijas.

Plantāciju saimnieki

Veloso ģimene

Ģimenes bizness no 1977.gada, kafijas plantācijas 180 hektāru platībā un vairāk nekā 20 miljoni kafijas koku - tā ir mūsu sadarbības partneru Veloso ģimenes ikdiena. Veloso ģimene ir eksperti kafijas jomā - viņi pārzina izcilas kafijas iegūšanas noslēpumus sākot no kociņa iestādīšanas, līdz pat kafijas pupiņas pārstrādei.

180 hektāru

Kafijas koku plantācijas

Ierodoties saimniecībās, tiek novērtēta kafijas koku kvalitāte un ražīgums. Viršu kafijai tiek izvēlēti kafijas koki, kas sniedz tikai augstākās kvalitātes kafijas ogas, kuras vēlāk pārtaps Viršu kafijas pupiņās.

Uzticami darbarīki -

Kafijas novākšanas kombaini

Bezgala plašajās kafijas plantācijās kafija tiek novākta ar īpašiem kombainiem, kas kafijas ogas iegūst, nekaitējot kokiem. Vietās, kur kombaini netiek, kafija tiek novākta ar rokām. Pirms ogu novākšanas, tās tiek nogaršotas vēl kokā esot. Kafijas ogām ir augļaina garša, kuru tās saglabā līdz pat nonākšanai mūsu krūzēs!

Novākto ogu apstrāde

Kafijas ogu šķirošana

Pēc kafijas ogu novākšanas, tās tiek sašķirotas pēc to gatavības un kvalitātes. Viršu kafijai tiek izvēlētas tikai augstākās kvalitātes kafijas ogas, kurām, pēc rūpīgas kaltēšanas un pārstrādes, tiek atdalīta oga no kafijas sēklas, kas vēlāk pārtaps kafijas pupiņā.

Maisā iekšā un uz Latviju!

Transportēšana

Pēc pupiņu šķirošanas, tās tiek izkaltētas un vēlāk rūpīgi sapakotas maisos, kas nodrošina drošu kafijas uzglabāšanu un transportēšanu. Rūpējoties par vidi, maisi ir izgatavoti no dabai draudzīgiem materiāliem. Katrs maiss vidēji sver ap 60 kilogramiem, tāpēc talkā nāk īsti darītāji, kam šo maisu pacelšana tāds nieks vien ir.

Grauzdēšana

Līdz nākamajai Viršu kafijas stāsta sērijai atlikušas

0 dienas
0 stundas
0 minūtes
arrow-downarrow-leftarrow-right9A05974B-B721-4F58-8809-F16159E57BD5closefacebookhambourgerinstagramlocklogo-monomailquestion-answer